Od "Mjestimice svjetlo" do "Festival svjetla Zagreb"

Drago mi je što se Turistička zajednica ove godine približila onome što su 2014. godine započeli mladi entuzijasti svojim projektom pod nazivom "Mjestimice svjetlo", kojim su nastojali ukazati na lijepe, ali zapuštene i zaboravljene dijelove Gornjeg grada. Npr. postavljanjem svjetleće ljuljačke u tada zapuštenom parku Grič, skrenuli su pažnju na ovaj krasan park koji je od prošle godine i uređen. Nadam se da će tako zaživjeti i ostale lokacije Gornjeg grada.

Par riječi o projektu "Mjestimice svjetlo" i nekoliko fotografija s ovogodišnjeg Festivala svjetla Zagreb.

"Mjestimice svjetlo je po prvi puta 2014. godine privremenim svjetlosnim instalacijama osvijetlio gotovo identične gornjogradske lokacije. Cilj nije bio turistički proizvod, nego projekt koji umjetničkim sadržajem nastoji u suradnji s umjetnicima, dizajnerima i arhitektima na nekoliko dana transformirati neiskorištene javne površine Gornjeg grada."

"Svjetlosnim umjetničkim intervencijama u javnom prostoru Gornjeg grada, projekt 'Mjestimice svjetlo' privremeno će oživiti odabrane lokacije i uklopiti umjetnički sadržaj u zadanu urbanu strukturu gradske četvrti. Poticanjem dugoročnije prisutnosti suvremenih umjetničkih praksi u javnom prostoru, projektom će se sadržajno obogatiti zanemarene točke u urbanom tkivu gradske četvrti te uključiti stanovnike i korisnike u proces privremene transformacije prostora."

















Comments